Tässä ohje jolla tein kakun:

150g tummaa suklaata

150g rasvaa

4 munaa

1,5dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja (ite jätin pois)

1,5tl leivinjauhetta

Täyte:

1-1,5dl aprikoosimarmeladia

Kuorrutus:

100g taloussuklaata (käytin pandan tummaa)

1dl tomusokeria

0,5dl kahvia

olen omatoimisesti kostuttanut kakun rommivedellä.  Ohjeessa ei mainintaa että pitäisi.

 

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon voi-suklaaseos, jauhot siivilän läpi kevyesti sekoittaen ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa vähän jäähtyneenä. Halkaise kakku ja levitä väliin täyte. Harjaa muruset pois kakun päältä ja ympäriltä. Keitä kuorrutusaineita kattilassa, kunnes seos sakenee ja pieni pisara jähmettyy pehmeäksi palloksi kylmällä lautasella. Kuorruta kakku. Tarjoa kermavaahdon kera.

Ohje kirjasta Kotiruoka, vuodelta 1989