Löysin tässä taannoin ohjeen edellä mainittuun leipään APU-lehden parasta pöytään- perusruokakirjasta. Ohjeesta tulee 2 isoa leipää tai 3 pientä. Voi tehdä myös sämpylöiksi. Reseptin nimi on oikeasti kaurasämpylät.

5 dl vettä

2-3 tl suolaa

25 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa

3 dl kaurahiutaleita

2 dl porkkanaraastetta

10 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, jauhot ja rasva. Jos käytät kuivahiivaa lämmitä neste 42 asteiseksi ja sekoita hiiva jauhojen joukossa nesteeseen. Alusta ainekset pehmeäksi taikinaksi, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota lämpimässä peitettynä noin tunnin ajan.

Kohottamisen jälkeen itse leivon taikinasta tangon jonka jaan kahteen tai kolmeen yhtäsuureen palaan ja pyöritän palloiksi, taikina on tarttuvaa, siirrän leivät pellille sekä ripottelen päälle jauhoja ja peitän nostatuksen ajaksi. Lämmitän uunin 200 asteeseen ja paiston yhteydessä heitän hieman vettä uuniin höyryksi. Saavat paistua niin kauan että leivissä väriä ja pohjasta kuuluu koputtaessa ontto kumina. Tälläkin hetkellä on taikina nousemassa   onnistuneita leivontahetkiä!