Suklaakakkupohja

2 kananmunaa

1 1/4 dl sokeria

1 1/4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kostutus

1/2 dl sokerilientä

(Keitä litrasta vettä ja kilosta sokeria. Yhdistä aineet kattilassa ja kiehauta. Keitä hetki, kunnes sokeri on liuenut veteen. Jäähdytä.)

1 rkl mustaherukkalikööriä tai 2 rkl mustaherukkamehua

Tryffelitäyte

1 1/2 dl huoneenlämpöistä kermaa

150 g tummaa suklaata

Mustaherukka-suklaavaahto

2 munan keltuaista

3/4 dl sokeria

1 liotettu liivatelehti

125 g tummaa suklaata

1 172 dl mustaherukoita (tilkka mustaherukkalikööriä)

2 dl vaahdotettua Hyla-kuohukermaa

Valmista ensin kakkupohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi lämminvesihauteessa. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi ja kääntele ne vaahtoon varovasti ja huolellisesti. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ( halk. 18 cm) ja paista 180 asteessa 25-30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kahdeksi kakkupohjaksi.

Kelmuta vuoka, jossa paistoit pohjan. Asettele toinen kakkupohja vuoan pohjalle. Kostuta se mustaherukkaliköörillä maustetulla sokeriliemellä.Pakasta ylimääräinen kakkupohja tryffelitäytteellä tai ilman. Tee seuraavaksi tryffelitäyte. Sulata suklaa vesihauteessa mahdollisimman matalalla lämmöllä. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja kerma kääntelemällä ensin lusikallinen kermaa suklaaseen ja sitten loput. Levitä täyte kostutetun pohjan päälle tasaisesti.

Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Puserra mustaherukat siivilän läpi ja mausta halutessasi liköörillä.Yhdistä keltuaiset ja sokeri kulhossa ja kypsennä vesihauteessa kuohkeaksi. Lisää joukkoon ensin liotettu ja kuivaksi puristettu liivate, sitten sulatettu suklaa ja sekoita huolellisesti. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Yhdistä mustaherukkasose ja kermavaahto käännellen ja kääntele se sitten suklaa-keltuaisseokseen huolellisesti. Älä sekoita liikaa, ettei kuohkeus kärsi. Kaada vaahto tryffelipohjan päälle irtopohjavuokaan ja anna hyytyä kylmässä 4 tunnin ajan. sen jälkeen irrota irtopohjavuoan reunat varovasti ja koristele kakku marjoilla.