Innostuin tekemään ruisleipää juuresta (siemen?) jota olin hapattanut 3 päivää.

eli:

2 dl vettä

2 dl ruisjauhoja

Sekoita keskenään ja jätä huoneenlämpöön käymään. Sekoittelin joukkoon päivittäin hieman vettä ja jauhoja. Valmiina kupli ja tuoksui happamalle (kts kuva). Laitoin juurta noin 2 desiä taikinakulhoon ja mukaan vettä niin paljon, että tuli velli. Sitten ruisjauhoja niin paljon, että tuli tanakka taikina. Lisäsin jauhoihin 1 tl suolaa. Leivontavaiheessa taikina oli selkeästi käsiintarttuvaa. Taikinan ositin 5 osaan eli tein pieniä limppuja, jotka muotoilin kartioiksi ruisjauhojen päällä. Nostattamiseen meni noin 2-3 tuntia. Kuva myös valmiista leivistä:

PS. tein leivät näppituntumalla ja ihan syötäviä tuli